קנדידה

האתר הישראלי לקנדידה

04-8623901

דניאלה שפי
מומחית לרפואה טבעית
ואבחון וטיפול בקנדידה

להזמנת תור לדניאלה

טיפול בפטריה בלשון

עדכונים בנושא הקנדידה

הרשמו לקבלת עדכונים, מחקרים, סקרים, מאמרים וכל העדכונים שמגיעים אלינו מכל העולם בנושא הקנדידה ישירות לאי מייל שלכם

האם את/ה מטפל/ת מוסמכ/ת?

טיפול בפטרייה בלשון

 

אחת התופעות הנפוצות באוכלוסייה בחלל הפה היא פטרייה בשם קנדידה. לא רק מבוגרים סובלים מאותה פטריה בלשון אלא גם ילדים ותינוקות. הפטריה יכולה להתיישב על הלשון, על החיך, על קצוות השפתיים או על דפנות הלחיים הפנימיות. לעיתים האדם אינו יודעת שהוא סובל מפטריה שהתיישבה בחלל הפה. איך זה מרגיש? התופעה מלווה בתחושה של יובש בפה, טעם מר, ריח לא סימפטי ושכבה לבנה על הלשון. לעיתים קרובות הפטרייה גורמת גם לצריבה, לדלקת חניכיים, לסדקים על הלשון,  לאפטות ולכאב. יש הבדל בין שכבה לבנה עקב מערכת עיכול לא תקינה לבין שכבה לבנה שמקורה בפטרייה. איך מבדילים? עין לא מיומנת לא יכולה להבדיל. הדרך הכי בטוחה לאבחן הוא ע"י משטח.

 

איך מטפלים בפטרייה בחלל הפה?

 

הפטרייה בפה היא סימפטום להפרעה עמוקה יותר . כמו בכל ריריות הגוף, גם ובמיוחד בחלל הפה יש לנו צבא שלם של חיידקים שתפקידם להגן עלינו מזיהומים שונים. תחשבו רק מה כל ילד קטן שם במשך היום בפה ולמרות זאת הוא לא נדבק בזיהום. פלורת פה תקינה תלויה ברמת חומציות מסוימת. אם רמת החומציות אינה תקינה אז הפלורה הטבעית נפגעת. זה מאפשר למגוון זיהומים להתיישב בחלל הפה. על מנת לטפל בהצלחה בפטרייה בפה מוכרחים קודם כל לשקם את רמת החומציות בפה. מהם הגורמים להפרת מאזן החומציות בחלל הפה? עישון, תרופות כימיות, מסטיקים, סוכריות, שתיית קפה, משקאות ממותקים ומשקאות דיאט, תזונה שמבוססת על מזונות חומציים, אנטיביוטיקה והזנחה כללית של היגיינת הפה.

יש תכשירים קונבנציונליים ותכשירים טבעיים שמטרתם להשמיד את הפטריה. טיפול בקנדידה על ידי השמדת הפטרייה היא רק חצי מהטיפול. כמובן שצריך גם לשקם את פלורת הפה וסילוק הגורם להופעת הפטרייה. תכשירים נפוצים לטיפול בפטרייה הם: דקטרין ג'ל שבו גם משתמשים לטיפול בתינוקות, ניסטטין רדימיקס גם הוא מתאים לילדים, אורלטן.  ניתן להשתמש באמצעים טבעיים להשמדת הפטרייה כמו שמנים אתריים – שמן עץ התה, מור, סלביה, ציפורן ועוד. הפטרייה היא יצור עמיד במיוחד ולא פשוט להזיז אותה ממקומה. אם היא עקשנית, אתם תצטרכו להיות עוד יותר עקשנים. כמובן שהצלחת הטיפול תלויה גם בתזונה נכונה. הרי מזון מעובד וכימי הוא אחד הגורמים להתיישבות הפטרייה בפה. גם בלי שינוי בתזונה הטיפול יכול להצליח, אבל לזמן קצר מאוד. מה כולל הטיפול:

 

1.      תכשיר להשמדת הפטרייה – טיבעי או קונבנציונלי.

2.      סילוק הגורם להפרת החומציות בחלל הפה.

3.      שיקום פלורת חלל הפה.

4.      טיפול בפטרייה במעיים.

 

סביר להניח שפטרייה בפה תהיה מלווה בפטריה במעיים. למה? כל האוכל שאנחנו לועסים נספג בפטריות שנמצאות על הלשון ובחלל הפה ונכנס למערכת העיכול. אם פלורת הפה לקויה, אז רוב הסיכויים שגם פלורת המעיים תהייה לקויה. הרי מדובר על אותו הגוף עם אותם התנאים. זאת הסיבה שחשוב לאבחן ולטפל גם בפטרייה במעיים. 

 

 האם ניתן להידבק מפטרייה שיושבת בחלל הפה?

 

כן. פטריות בחלל הפה מדבקות וכדאי להימנע מנשיקות.

חשוב להחליף את מברשת השיניים לפחות פעם בחודש מכיוון הפטרייה מעדיפה מקומות לחים וחשוכים ומברשת השיניים היא מקום אידיאלי להתיישב בו.

 

 

 



 

       יש לכם שאלות על אבחון קנדידה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

 

   רוצים להזמין בדיקת צואה מעבדתית עכשיו?      אין לי שום שאלות אני רוצה להזמין את הבדיקה עכשיו