קנדידה

האתר הישראלי לקנדידה

04-8623901

דניאלה שפי
מומחית לרפואה טבעית
ואבחון וטיפול בקנדידה

להזמנת תור לדניאלה

למה אסור לאכול שמרים בדיאטת קנדידה?

עדכונים בנושא הקנדידה

הרשמו לקבלת עדכונים, מחקרים, סקרים, מאמרים וכל העדכונים שמגיעים אלינו מכל העולם בנושא הקנדידה ישירות לאי מייל שלכם

האם את/ה מטפל/ת מוסמכ/ת?

הטבע של כל השמרים הוא להתרבות בכל מקום שמספק תנאים נוחים לכך: לחות, חום, חושך, אלכוהול וסוכר. אין הבדל אם המקום הוא בקערה של הבצק או במעיים. אכילת שמרים וכל מה שעשוי מהם: שמרי בירה, שמרים לאפייה, יין, בירה, סויה ומיסו, עלול לגרום להתרבות של פטריות שמר (קנדידה) וכך לעלייה ביצירת טוקסינים (רעלים).

 

הרבה אנשים לאחר אכילת שמרים מתלוננים על שינויים במצבם הכללי כמו: בטן נפוחה, גזים, עייפות, כאבי בטן, ערפול מוחי וכו'. חוץ מהשפעה שלילית כללית של השמרים, השמרים הם גם אלרגן מאוד נפוץ ובכל מקרה עדיף לאכול לחם שעשוי ממחמצת בלבד. מחקר שנעשה על עכברים הראה שאצלם אכילת שמרים (השמרים היוו 10% מהאוכל שלהם) גרם למחלות כמו קרוהן, קוליטיס, סרטן וסרקוידוזיס (מחלה אוטואימונית). אצל בני אדם מצאו שמזון עם שמרים יכול לגרום לאבנים בכליות, בכבד, בכיס המרה, לגרנולומה (גידולים שפירים מתחת לעור), לאוסטארטריטיס ולרוימטואיד ארטריטיס (מחלות פרקים).

 

במעבדה שלנו אנחנו רואים כבר זמן רב בדגימות הצואה שמגיעות אלינו, התרבות חריגה של סכרומיציס - אלו הם שמרי הלחם. ידוע ברפואה הקונבנציונלית על כמה מחלות זיהומיות שהגורם להן הם השמרים מהסוג הזה. ברפואה התחילו לחקור את הסכורומיציס והתחילו לחשוד שהוא יותר מזיק ממה שידוע לנו עד היום.  

 

טעות נפוצה היא לחשוב ששמרים מפסיקים להיות פעילים לאחר תהליך האפייה ומגיעים מתים למעיים. יש כבר מחקרים שמוכיחים אחרת: השמרים ממשיכים להיות פעילים גם במעיים למרות שעברו תהליך של חימום.

 

*ניתן להשיג לחם שעשוי ממחמצת ללא שמרים בכל חנויות הטבע. מומלץ במיוחד הלחם של ד"ר מרק. בנוסף, ניתן להשיג לחם ממחמצת גם ברשת "לחם ארז" בה כל הלחמים עשויים ממחמצת וניתן לקנות גם לחם שעשוי כולו משיפון לאלו שרגישים לחיטה.

 



 

       יש לכם שאלות על אבחון קנדידה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

 

   רוצים להזמין בדיקת צואה מעבדתית עכשיו?      אין לי שום שאלות אני רוצה להזמין את הבדיקה עכשיו