ניתן לקבל ולהחזיר ערכות בדיקה בדואר
להזמנת ערכה
יש לי או אין לי קנדידה?
ברפואה לא מנחשים!

לבדיקה במעבדה רשמית ומוסמכת.

 

בדיקת קנדידה

 



 

דיאטה אנטי פטרייתית

 

 

מתכונים לדיאטת קנדידה - מאת דניאלה שפי



התנאי ההכרחי לטיפול מוצלח בפטריות הוא דיאטה אנטי פטרייתית, הנמשכת 3-6 חודשים.

זמן זה הוא הכרחי על מנת למנוע מהפטריות להתרבות מחדש.

 

כמובן שצריך להתאים לכל מטופל את התזונה האנטי פטרייתית בהתאם למצב האינדיבידואלי שלו. למשל לאנשים הסובלים מהיפוגליקמיה לא ניתן את אותן ההמלצות כמו לאדם עם סכרת.  

 

דיאטה אנטי פטרייתית בלבד ללא התאמת תרופות אנטי פטרייתיות עלול להחמיר את המצב!!! חשוב לפנות לטיפול אצל מטפל מוסמך לאבחון ולטיפול בקנדידה!


תפריט יומי לדוגמא


לחם מחמצת שיאור


מתכונים לדיאטת קנדידה

 

מסעדות לדיאטת קנדידה

  

מה מותר

מה אסור

כל מוצרי החיטה המלאה: לחם מקמח מלא - חיטה, שיפון, כוסמין, שאור (ללא שמרים), פסטה מקמח מלא, איטריות מקמח מלא (לא בחודש הראשון לטיפול). פירורי לחם מקמח מלא בלבד.

 

לחם מומלץ: לחם כוסמין בלי שמרים, לחם שיפון בלי שמרים, לחם שאור, לחם מחיטה מלאה ללא שמרים (לחם ללא שמרים=לחם עם מחמצת). איפה משיגים לחמים בריאים שמתאימים לדיאטת קנדידה

 

אורז מלא, פרכיות מאורז מלא, פירכיות אורז מלא עם דגנים, קינואה, כוסמת, אמרנט, דוחן.

 

מוצרי חלב ויוגורט מעיזים, כבשים (רק אם אין רגישות ללקטוז), לבנה ויוגורט מעיזים וכבשים.

 

תחליפי חלב (ללא תוספת סוכר) - חלב סויה, חלב שקדים, חלב אגוזים.

 

כל הירקות טריים או מבושלים כולל נבטים, חצילים.

 

פירות טריים: תפוחים מכל סוג, אגס, פומלה, פומלית, אשכולית צהובה או אדומה, אגוזי קוקוס טבעיים, קיווי (לא יותר מאחד ליום), חמוציות (ללא סוכר), אוכמניות (ללא סוכר), לימון.

 

קטניות: עדשים בכל הצבעים, שעועית, חומוס, אדממה, טופו.

 

בשר, דגים, טונה במים, טונה בשמן זית, עוף, הודו.

 

סושי עם אורז מלא.

 

אגוזים, שקדים, אגוזי לוז, שומשום, צנוברים, גרעיני חמניות (לא קלויים).

 

טחינה, אבוקדו, רוטב פסטו, ממרח עגבניות, ממרח זיתים.

 

תפוחי אדמה (אפויים עם קליפה) ובטטות.

 

חמוצים על בסיס מלח וללא חומץ.

 

שמנים בכבישה קרה: שמן זית.

 

ביצים.

 

כל סוגי המרקים הביתיים ללא תוספת אבקות מרק.

 

תה צמחים.

 

מיצי ירקות.

 

תבלינים מכל הסוגים.

 

ממתיק סטיביה.

 

 

סוכר מכל סוג שהוא: סוכר לבן, סוכר חום, ריבה, גלידה, עוגות, שוקולד, סוכריות, מיצים, דבש, סילאן, מולסה,לפתן, לקטוז,מלטוז, גלוקוז, פרוקטוז, מניטול, סכרוז. למה?

 

כל מוצרי הקמח הלבן: לחם, פיתות, בורקס, פיצות, עוגיות, פסטה, איטריות, סולת, קוסקוס.

 

כל מוצרי החלב למעט מוצרי חלב עיזים וכבשים ותחליפי חלב ללא סוכר. למה?

 

אורז לבן.

 

אלכוהול: יין, בירה, ויסקי, וודקה וכו'. למה?

 

משקאות עם סוכר או צבעי מאכל וחומרים משמרים: שתייה קלה, קולה, פנטה, ספרייט, בירה שחורה, תרכיזים.  

 

חמוצים (על בסיס חומץ), קטשופ, מיונז, רוטב סויה עם שמרים.

 

בוטנים, חמאת בוטנים. למה?

 

כל סוגי המאכלים המלאכותיים: במבה, ביסלי וכו'.

 

חומץ. למה?

 

פטריות. למה?

 

כל סוג של שמרים. למה?

 

שניצל מוכן, נקניקים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אל תהסס/י - לחץ/י כאן להזמנה מיידית של ערכת בדיקת קנדידה אישית בדואר

עדכונים בנושא הקנדידה

הרשמו לקבלת עדכונים, מחקרים, סקרים, מאמרים וכל העדכונים שמגיעים אלינו מכל העולם בנושא הקנדידה ישירות לאי מייל שלכם

שם אימייל  האם את/ה מטפל/ת מוסמכ/ת?  כן לא

המעבדה לאבחון קנדידה בבעלות פרטית, וממוקמת בבית החולים אלישע בחיפה. טל: 04-8623901